Heading website

VERSLAG PAROCHIEAVOND 25 JUNI

Op dinsdag 25 juni was er een parochieavond in de Paaskerk, waarbij ieder werd geïnformeerd over de ontwikkelingen binnen onze locatie. Dit betrof zowel praktische zaken voor onze geloofsgemeenschap, als die rond het pastoresteam en rond de verschillende vieringen. Een verslag van deze informatieavond vindt u hier.

KERK NOORDDAMCENTRUM

Eucharistieviering
Zondag 21 juli om 10.30 uur
Pastoor E. Jongerden, samenzang, koffie
MISINTENTIES:
Benjamin Ludwig Smith
Wilma van Beek
Tonia van der Meer-Kolder
Pastor Bosma
Ivan Tjon-A-Sam
Rie Kreike en overleden familie

Eucharistieviering
Zondag 28 juli om 10.30 uur
Pastor J. Adolfs, samenzang, koffie
MISINTENTIES:
Wijnand Schreurs
Ivan Tjon-A-Sam
Piet Hoogeveen

MISINTENTIES -vervolg 28 juli:
Ria Zitvast-de Bruijn
Overleden familie Van Berkel
Laurentius de Jong
Willem Kandelaar
Petrus Blok en overleden familie

ST.URBANUSKERK-TORENKAPEL

Woord- en communieviering
24 juli om 9.30 uur
Pastor E. Brussee

Woord- en communieviering
31juli om 9.30 uur
Pastor E. Jongerden

OVERLEDEN PAROCHIANEN

John Faverus, 34 jaar
Truus de Groot-Schaefers, 92 jaar
Maud Pel-Kuijper, 92 jaar
Anna Vermeulen, 90 jaar
Mogen zij rusten in vrede

NIEUWSBERICHTEN

PRIVACY-VERKLARING RK PAROCHIE AMSTELLAND

Het zal u wellicht ontgaan zijn, maar RK Parochie Amstelland heeft afgelopen maart 2019 haar privacyverklaring online gezet. Geen alledaags onderwerp, maar toch is het goed om te laten weten hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Het document is hier te downloaden.

ZOMER - SPIRIT

Spirit is uit! Een zomerse editie over God en mensen onderweg, en de vraag hoe je ‘kerk’ kunt zijn, mét of zonder kerk. In dit nummer blikken we terug, o.a. op de Eerste Communie- en de Vormselviering, en vooruit op het kerkherstel, met een interview met architect Cor Bouwstra die het herstel van onze Urbanuskerk vorm geeft.

De digitale versie is hier te downloaden.

thumbs_Spiriti-2019-nr-5-kopie

BEDEVAARTEN:

Wally-Peregrino

MARIABEDEVAART HEILOO OP MAANDAG 9 SEPTEMBER

De Mariabedevaart naar de “Runxput” wordt gehouden op maandag 9 september 2019 onder begeleiding van Eugène Jongerden en Dea Broersen. We vertrekken vanuit verschillende opstapplaatsen vanaf 08:30 uur met de touringcar van Martien. En natuurlijk is er weer een verrassingsuitje. Rond 17:30 uur zijn we terug in Amstelveen. De kosten bedragen ca. € 37,50 per persoon incl. een koffie/thee tafel, lunch en borrel. Het definitieve programma volgt binnenkort.
U kunt zich vooraf aanmelden bij Will Jutte door het inleveren van het inschrijvingsformulier. Aanmeldingen gaan op volgorde van binnenkomst, vol=vol.
Will Jutte-Groeneweg, T 06-47596742 of E willjutte@ziggo.nl

REIS BEDEVAARTSPLAATSEN ITALIË

Eind september, begin oktober is een mooie reis voorzien, waarbij we bijzondere bedevaarts-plaatsen bezoeken: Bari en San Giovanni Rotondo in Zuid-Italië en Rome in Midden-Italië. We bezoeken daar de heilige Nicolaas (van Myra), de heilige Padre Pio en de graven van de heilige apostelen Petrus en Paulus. Deze bedevaart wordt onder andere begeleid door Dea Broersen en Eugène Jongerden. Bisschop Punt zal zich vanaf 1 oktober bij deze pelgrimsgroep voegen.

Wilt u aansluiten? Er zijn nog plaatsen.

OPROEP VOOR NIEUWE KERKWERKSTERS / - WERKERS

schoonmaken

Sinds de heropening van de St Urbanuskerk zijn wij met 10 personen gestart om bij toerbeurt de kerk schoon te houden. Na de brand voeren wij het schoonmaakwerk uit in de pastorie. Ook blijft de groep bestaan om na het herstel in de kerk aan de slag te gaan. Omdat er personen op leeftijd bij waren, beginnen er mensen uit te vallen. We werken met 2 of 3 personen per keer, ongeveer 1x per maand 2 uurtjes. Als je tijd hebt, meld je aan bij de heer Joop Borst, tel: 020 6432862

ZOMERUITJE: LITURGISCH MUZIEKFESTIVAL - BALSEM VOOR DE ZIEL

Op zondag 28 juli en zondag 25 juli kunt u genieten van folkloristische liturgische muziek bij het Heiligdom in Heiloo, de tweede en derde uit een serie van drie zondagen. Er is een gevarieerd binnen- en buitenprogramma, inclusief een Latijnse Hoogmis in de middag, met hulp van diverse migrantengemeenschappen. Een traditie sinds 1630 op het Heiligdom is ‘picknick bij het putje’. Neem je eigen eten en drinken mee. Het is mogelijk om bij de horecagelegenheid koffie of thee te kopen of een picknickpakket. Voor meer informatie, zie de website van het festival.

a5f1d2f3-1d08-4d7a-9fe7-4516b11446ba

KERKDIENSTEN

Elke 1e zaterdag vd maand om 19 uur
Elke zondag om 10.30 uur
Elke woensdag om 9.30 uur

MISINTENTIES

Misintenties kunt u doorgeven aan het secretariaat: open op alle werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur.
Telefoon 020-6413233
MailPoet