Heading website

Extra nieuwsbrief: St. Urbanustoren in oranje en rood

Beschadigd of niet: onze St.Urbanuskerk maakt nog steeds deel uit van de gemeenschap en mag zich betrokken voelen bij de gemeenschap, ver weg of soms heel dichtbij, om diverse redenen.

In week 48 - beginnend op maandag 25 november a.s.- kunt u die betrokkenheid zien aan de belichting van onze kerktoren, door 'kleur te bekennen' in de manier waarop de toren wordt aangelicht. Zo mag de toren die de brand heeft doorstaan nog steeds een baken zijn, een teken van saamhorigheid. Op maandagavond kleurt de toren oranje, in het kader van de actie 'Orange the World' en op woensdag kleurt de toren rood, in het kader van de actie 'Kerk in Nood'.

Op maandag 25 november een oranje St. Urbanustoren

Gemeente Amstelveen zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich dit jaar aan bij de internationale campagne Orange the World. Op maandagavond 25 november kleuren de Urbanuskerk en de Annakerk oranje. Om 17:45 uur zal wethouder Floor Gordon bij de St. Urbanuskerk de actie starten en u bent van harte welkom. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.
Zie het bericht over de actie Orange the World
hearmetoo-2

Op woensdag 27 november een rode St. Urbanustoren

De toren van de Urbanuskerk wordt woensdag 27 november 2019 ’s avonds samen met honderden andere kerken wereldwijd en zeker dertig kerken in Nederland rood aangelicht. Om 09:30 uur kunt u de eucharistie door pastoor Eugène Jongerden gericht op deze dag in de torenkapel van de St. Urbanus meemaken. Met de actie RedWednesday, een initiatief van Kerk in Nood, vraagt de Urbanuskerk daarbij aandacht voor vrijheid van godsdienst en de vervolging van christenen.
Zie het bericht over actie RedWednesday
acn

KERKDIENSTEN

Elke 1e zaterdag vd maand om 19 uur
Elke zondag om 10.30 uur
Elke woensdag om 9.30 uur

MISINTENTIES

Misintenties kunt u doorgeven aan het secretariaat: open op alle werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur.
Telefoon 020-6413233