Huis-paaskaars is binnen

Boca thuis paaskaarsen

De huis-paaskaarsen zijn binnen en als u een exemplaar heeft besteld, dan kunt u deze op zondag 24 en 31 maart na de viering in het Noorddamcentrum met gepast geld betalen en meenemen. Verder zijn de kaarsen ook op werkdagen tussen 9-12 uur af te halen in de pastorie van de St. Urbanuskerk.

Heel Amstelland Zingt – 24 maart

Heel Amstelland Zingt

Op zondag 24 maart om 10.30 uur houden we alweer de derde viering onder de noemer ‘Heel Amstelland Zingt!’ in het Noorddamcentrum, tegenover de St. Urbanuskerk. De liederen zijn dit keer eenvoudiger mee te zingen en meer Nederlandstalig. Word jij ook enthousiast van zingen, voel je dan van van harte welkom.

Zit je op een koor of houd je gewoon van zingen dan ben je ook van harte welkom om mee te doen met het gelegenheidskoor. Zorg dan dat je om 10:00 uur aanwezig bent, zodat je met elkaar kunt inzingen.

Nieuwsgierig naar het thema en de liedjes? klik hier.

Kom je Palmpaasstok maken op zaterdag 13 april

St. Urbanuskerk Bovenkerk - Palmpasenstok maken
St. Urbanuskerk Bovenkerk – Palmpasenstok maken

Heb je zin om een palmpaasstok te maken en weg te geven aan iemand die een “opkikker” nodig heeft in ziekenhuis Amstelland? Geef je op voor ons Palmpaasstok –versier ‘event’!!!!!!
Aanmelden: per e-mail, klik hier.
Sluitingsdatum inschrijving: 31 maart 2019

Voor wie? Kinderen tussen de 7 en 11 jaar oud
Wanneer: zaterdag, 13 april 2019
Hoe laat? 10:00-12:00 uur
Waar: pastorie St. Urbanus Bovenkerk, Noorddammerlaan 124 te Amstelveen “Kom je Palmpaasstok maken op zaterdag 13 april” verder lezen

GRATIS Benefietconcert Aalsmeers Mannenkoor Con Amore

Benefietconcert Con Amore 31 maart 2019

Op zondag middag 31 maart om 14.30 uur geeft het Mannenkoor Con Amore in samenwerking met de warme bariton Ronald Willemsen en de prachtige mezzosopraan Gerda van Eerde, onder pianobegeleiding van de virtuoze Oksana Polman een sfeervol benefietconcert in de Titus Brandsmakerk, Westelijk Halfrond 1 te Amstelveen.

De middag zal in het teken staan van vrolijke liederen, voor u als bezoeker wordt het een feest der herkenning! Ronald en Gerda zingen zowel als solist maar ook met begeleiding van het koor.

Oksana Polman zal met haar enthousiasme en professionaliteit het concert op de vleugel begeleiden. Het belooft een heerlijke middag te worden o.l.v. Theo van der Hoorn met als doel financiële steun te genereren voor de opbouw van de verbrande Urbanuskerk van Bovenkerk. De toegang is gratis, een gift voor de wederopbouw van de Urbanus wordt zeer op prijs gesteld.

Noteert u het in uw agenda: zondagmiddag 31 maart, 14.30 uur, Titus Brandsmakerk, Westelijk Halfrond 1 te Amstelveen ! Meer lezen…

Kerkherstel volop in bedrijf

St. Urbanuskerk Bovenkerk - overzichtsfoto
St. Urbanuskerk Bovenkerk – overzichtsfoto

We horen het nogal eens: “Gebeurt er nog wel wat?”. Een begrijpelijke vraag, want aan de buitenkant van de kerk is niet zichtbaar wat er binnen  gebeurt. Op dit moment wordt er gewerkt aan het ontmantelen van het Jules Anneessens-orgel in de toren. De vrijwilligers werken samen met de firma Adema die de ca. 1.500 orgelpijpen in opslag neemt. Er zijn hele kleintjes bij ter grootte van uw pink, maar er zijn ook pijpen bij van 7 meter hoog. Daarnaast zijn de vrijwilligers gestart met het schoonmaken van de stenen die uit de gewelven naar beneden zijn gekomen. Een monsterklus die niet onbelangrijk is, want aan stenen uit de periode van rond 1880 is moeilijk te komen. Kortom, er gebeurt heel wat! Neem een kijkje bij de beeldverslagen op de pagina kerkherstel.