Amnesty International strijdt voor gelijke rechten voor alle mensen, wereldwijd – ongeacht hun nationaliteit, geslacht, nationale of etnische afkomst, ras, religie, taal of andere status. Dat klinkt allemaal mooi, maar daarmee is een recht helaas nog lang niet overal een vanzelfsprekendheid…

Helaas vinden er wereldwijd en op grote schaal nog steeds ernstige schendingen van mensenrechten plaats. Amnesty International roept daarbij ook uw hulp in, om daar een einde aan te maken en het lot van deze slachtoffers te verbeteren. Teken daarvoor een van de petities, stuur direct online een brief naar de autoriteiten of een kaartje aan een gevangene. Hier leest u daar alles over.

Ook deze maand kunt u middels de schrijfactie hier een belangrijke bijdrage aan leveren! Hieronder leest u wat deze maand het onderwerp is waarvoor u brieven kunt ondertekenen.

Oproep schrijfactie

Graag vragen we uw aandacht voor de schrijfactie Vrijheidsbrief/Amnesty International. Na de viering aanstaande zondag 19 juni staat de werkgroep weer klaar met de brieven. 

Deze maand schrijven wij voor twee broers en advocaten Hazza en Rashed al-Marri die in Qatar veroordeeld zijn tot een levenslange celstraf. Hazza werd gearresteerd omdat hij meedeed aan een protest tegen een nieuwe discriminerende verkiezingswet in Qatar die de Al Murra-stam uitsluit. Rashed werd gearresteerd toen hij zijn broer wilde vertegenwoordigen. De broers weigerden een verklaring te ondertekenen waarin ze beloven te stoppen met het bekritiseren van de nieuwe wet. In de te schrijven brief roepen we de minister van Justitie in Qatar op Hazza en Rashed al-Marri onmiddellijk vrij te laten. Uw bijdrage in de kosten is € 1,50 per ondertekende brief. 

NB: in de maanden juli en augustus zijn er geen schrijfacties na de zondagsvieringen. 

Ook in de zomermaanden kunt u meedoen met de mailacties via https://www.amnesty.nl/kom-in-actie/acties. De mailacties herkent u aan “stuur een mail!@”. Fijn als u zondag weer een brief wil ondertekenen. 

Hartelijke groet, 

Namens de werkgroep Aktie Vrijheidsbrief/Amnesty International,

Elly Kea