Ook deze maand houden wij de schrijfactie voor Amnesty International en Aktie Vrijheidsbrief.  Aanstaande zondag 15 mei kunt u na de viering van 10.30 uur bij de tafeltjes in de hal weer een brief ondertekenen. Per ondertekende brief vraagt Amnesty uw bijdrage van € 1.50 

U weet, uw ondertekening helpt! 

Dit keer schrijven wij voor twee Soedanese tieners, Mohammed Adam van 17 en Mohammed al Fatih van 18 jaar die op 14 januari met geweld werden opgepakt en tijdens hun verhoor gruwelijk zijn gemarteld. De tieneractivisten zijn zeer waarschijnlijk opgepakt vanwege de dood van een politieman tijdens de protesten. Maar hiervoor is geen bewijs naar buiten gebracht en ze zijn niet aangeklaagd. In de te schrijven brief roepen we de Sudanese autoriteiten op Adam en al-Fatih onmiddellijk vrij te laten tenzij ze worden aangeklaagd voor een internationaal erkend misdrijf. (Meer informatie is te vinden via de informatiepagina van Amnesty International -red.)

Natuurlijk kunt u ook nog mee doen met de mailacties via https://www.amnesty.nl/kom-in-actie/acties. De mailacties herkent u aan “stuur een mail!@”

Hartelijke groet
namens de werkgroep Aktie Vrijheidsbrief/Amnesty International,
Elly Kea-Beukeboom

De Aktie Vrijheidsbrief wordt al meer dan 25 jaar gehouden in een groot aantal kerken in Amstelveen en Amsterdam-Buitenveldert. Maandelijks wordt een schrijfactie georganiseerd voor mensen ergens in de wereld die ten onrechte of zonder eerlijk proces worden gevangen gehouden. Of als marteling en het onthouden van medische behandeling aan de orde is. Elke derde zondag van de maand, met uitzondering van de maanden juli en augustus, wordt in de deelnemende kerken de over te schrijven of voorgedrukte brief te koop aangeboden. Naast de vertaling van de brief die meestal in het Engels is, wordt ook achtergrondinformatie gegeven over het betreffende land. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *