Mensenrechten: het zijn die afspraken die we op de wereld met elkaar gemaakt hebben om de wereld leefbaar te maken en te houden voor iedereen, zonder onderscheid. Zo heeft ieder mens recht op leven in vrijheid, op voedsel, op water en onderdak, om maar een paar van deze basale rechten te noemen. Maar een recht betekent helaas nog niet automatisch en overal een vanzelfsprekendheid.  

Mensen onder vuur

Amnesty International trekt zich het lot van mensen aan, ver weg, maar ook dichtbij. Amnesty International staat op en spreekt zich uit, daar waar mensenrechten geschonden worden en doet dat ook zonder onderscheid: Amnesty International is onafhankelijk, heeft geen politieke kleur en spreekt wel maar nooit namens overheden. Gisteren bleek uit het nieuws dat Amnesty zelf daarom onder vuur is komen te liggen, met argumenten die voorbijgaan aan de grondslag voor het rapporteren dat Amnesty doet. Eigenlijk toont de onrust aan hoe hard het werk van Amnesty nog steeds nodig is, als het onder vuur komt te liggen terwijl het opkomt voor mensen die onder vuur zijn komen te liggen. Het is om droevig van te worden…  

Amnesty International en de strijd tegen onrecht

Amnesty staat op! Het staat op voor de talloze burgerdoden die te betreuren zijn en die voorkomen hadden kunnen worden in de oorlog in Oekraïne, Amnesty laat zich horen als stem tegen het politiegeweld bij protesten in Iran, Amnesty spreekt zich uit tegen de heringevoerde doodstraffen in Myanmar en Amnesty ageert tegen het onrecht in nog zo veel landen, waar mensen zonder proces gevangengenomen zijn of gemarteld worden, Amnesty staat op tegen onrecht – ook dichtbij! 

We geloven in een betere wereld!  

We geloven in een betere wereld, omdat we ons, als mens, als medemens en als gelovig mens, aangesproken en uitgedaagd mogen voelen om bij te dragen en mee te bouwen aan die mooiere wereld. Help Amnesty meehelpen om de wereld een betere plek te maken voor iedereen.  

Help mee!

De publieks-schrijfacties van Amnesty liggen weliswaar stil gedurende deze zomermaanden, in juli en augustus, maar dat betekent nog niet dat het werk van Amnesty stilligt… Op de actiepagina vindt u informatie over alle lopende acties. Help mee! Het kost u misschien maar een minuutje, maar het kan een leven veranderen!