Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld, waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Maar leven in gelijkheid en rechtvaardigheid is op veel plekken op deze wereld nog lang niet vanzelfsprekend. Amnesty International beschermt en versterkt mensen – van het afschaffen van de doodstraf tot het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting, van het beschermen van de rechten van migranten en vluchtelingen tot het strijden tegen politiek geweld en vervolging. En uw hulp is daarbij hard nodig!

SCHRIJFACTIES

Op elke derde zondag van de maand kunt u na afloop van de viering van 10.30 uur brieven ondertekenen bij de shrijfacties van het team van Amnesty International. Schrijf mee… het kan zomaar een leven veranderen!

Wist u dat een brief een leven kan veranderen? Doe ook mee aan de Schrijfactie en kruip in de pen tegen onrecht. De brief inclusief postzegel is na de viering voor € 1,50 te koop.

AKTIE VRIJHEIDSBRIEF MAART

Ook aanstaande zondag, 19 maart a.s., staat het team van Amnesty International na de viering achterin de kerk klaar met brieven. Deze maand schrijven wij voor de de 78-jarige Amerikaanse activist Leonard Peltier, die al meer dan 46 jaar achter tralies zit. Hij is lid van de American Indian Movement (AIM), een organisatie die opkomt voor de rechten van de oorspronkelijke bewoners van Amerika. In 1975 werden tijdens een confrontatie met AIM-leden twee FBI-agenten gedood. Peltier kreeg hiervoor tweemaal levenslang, maar heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn. Zijn proces zat vol onregelmatigheden, zoals het achterhouden van bewijs.

Tot nu toe is Peltiers verlof steeds afgekeurd en staat er pas in 2024 een nieuwe zitting gepland. De kans is groot dat hij dit niet zal halen omdat hij ernstig ziek is. Peltier lijdt onder andere aan nier- en hartfalen en heeft een levensgevaarlijke aandoening aan zijn buikslagader. Het enige humane om te doen, is hem vrijlaten.

Natuurlijk kunt u ook nog meedoen met de overige mailacties en online petities, te vinden via de website van Amnesty International