Per 1 maart 2022 heeft het bestuur van parochie RK Amstelland mevrouw Will Jutte benoemd tot coördinator van de locatie H. Geest/St. Urbanus Bovenkerk. De functie was al enige tijd vacant na het vertrek van de heer Kees de Raaff en zijn voorganger de heer Edwin Barentsen.

Will Jutte is al vele jaren lid van het koor Aurora en is daar ook jaren voorzitter van geweest. Het regelen en coördineren zit haar in het bloed. Zij nam medio 2019 het voorzitterschap op zich van het liturgisch beraad. In het liturgisch beraad wordt samen met koren en pastores het basis vieringenrooster opgesteld. Vervolgens worden alle andere benodigde werkgroepen ingepland.

Omdat de functie van coördinator al enige tijd vacant was, heeft Will Jutte al regelmatig ad interim taken van het coördinatorschap opgepakt. Het bestuur hecht eraan deze taken nu ook te formaliseren in een definitieve aanstelling als coördinator.

We gaan als parochie een belangrijke fase in. Medio volgend jaar zal de herstelde Urbanuskerk zijn deuren weer openen en zullen er gezamenlijk weer mooie vieringen gevierd kunnen worden. De St. Urbanus wordt de liturgische hoofdkerk van de vijf locaties, dus dat vereist een goede afstemming in een nieuwe organisatie en een samen optrekken naar de toekomst. Dat gaat over heel Amstelveen, Buitenveldert en Ouderkerk aan de Amstel.

Velen kennen Will Jutte natuurlijk, maar zij stelt zich hieronder wat meer persoonlijk aan u voor:

Wat boeit jou in de functie van coördinator?
– Ik vind het plezierig om voor anderen van betekenis te kunnen zijn. Dat had ik al toen ik verpleegkundige was. Later bleek ik goed in het regelen en organiseren te zijn. Dat kon ik in mijn werk kwijt als teamleider, op het koor Aurora als voorzitter, het liturgisch beraad en nu dan het coördinatorschap van onze geloofsgemeenschap. Het is belangrijk om actief te blijven, het is inspirerend om andere mensen te ontmoeten en achter de geraniums zitten kan altijd nog…

Wat wil je vooral bereiken?
– De functie van coördinator kan heel breed zijn. Ik richt me op de vrijwilligers die in werkgroepen actief zijn binnen onze geloofsgemeenschap. Daar heb ik mijn handen vol aan en dat houdt het ook leuk. Want daarnaast wil ik ook tijd besteden aan mijn kinderen, kleindochter en andere leuke dingen als mooie vakantiereizen, naar het strand en lekker fietsen. 
Die werkgroepen vloeiend te laten samenwerken vind ik de uitdaging van deze functie. Want veel vrijwilligers, zo veel gelovigen… Iedereen bedoelt het goed, maar samen dezelfde kant op lopen kan soms toch lastig zijn.

Op welke dagen en hoe kunnen mensen je bereiken?
– Elke woensdag ben ik op de pastorie van 10-12 uur. Daarbuiten alleen op afspraak en waar nodig. En ik ben natuurlijk regelmatig in en om de vieringen aan te spreken.


Het bestuur is heel blij dat Will Jutte deze taak op zich wil nemen en wenst haar veel succes en vooral ook plezier daarmee!