De laatste weken zijn er in de katholieke basisschool De Triangel in Westwijk acht groepen bezig geweest met het beschrijven en beschilderen van dakleien. Deze worden geplaatst op het dak van de St. Urbanuskerk te Bovenkerk waar de brand in 2018 begon. Afgelopen woensdag 13 oktober 2021 was het dan zover dat we het resultaat van 224 dakleien in ontvangst mochten nemen namens de kinderen uit de klassen 7 en 8.

Deken-pastoor Eugène Jongerden en Herman Harte van de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus werden hartelijke onthaald door Juffrouw Noortje Semmelink en hoofd van de school Guus van Weezenbeek. Samen met Noortje zijn we alle klassen stuk voor stuk af geweest.

Kinderen en de leerkrachten waren super enthousiast over deze actie. De kinderen hebben veel gewerkt met het thema ‘geloof, hoop en liefde’. De liefde werd vaak afgebeeld door de gevoelens voor hun huisdier. Daar zaten hele mooie en met zorg gemaakte kunstwerken tussen!

Kinderen en leerkrachten hartelijk dank voor alle betrokkenheid en prachtige bijdragen. Wij zorgen ervoor dat ze een prima plekje krijgen op het dak van de St. Urbanuskerk.

Namens Helponsuitdebrand.com
Onderdeel van de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus,

Deken-pastoor Eugène Jongerden
Clem Venne (voorzitter)
Herman Harte (vice-voorzitter)