Tijdens het bijwonen of na afloop van een viering in de kerk zult u worden uitgenodigd om deel te nemen aan de collecte. Door uw bijdrage kunnen de kosten van een viering worden betaald, als ook de kosten van onderhoud van de kerklocatie. De collecte wordt ook ingezet voor goede doelen, zoals ondersteuning van de voedselbank, de vasten- en adventsactie of de missie. Daardoor zijn er soms twee collecten waarvoor u wordt uitgenodigd om daaraan deel te nemen.

Van alle hierna genoemde mogelijkheden blijft het natuurlijk mogelijk om door middel van contant geld bij te dragen aan de collecte.

Betalen zonder geld op zak

Wij hebben steeds minder geld op zak. Dat is ook niet nodig als u gebruikmaakt van de Givt-app op uw mobiele telefoon. U kunt dan altijd en overal vandaan (ook zonder wifi of internetverbinding) veilig en anoniem meedoen aan de collecte in de kerk.

Vieringen livestreamen via YouTube

Door het coronavirus nemen we steeds vaker via livestreamen deel aan vieringen. Dat kan door inzet van extra vrijwilligers die de viering vanuit de kerk opnemen en live in uw huiskamer brengen. Dit maakt de vieringen duurder dan we gewend zijn, dus uw bijdrage is onmisbaar om deze dienstverlening te kunnen voortzetten. Zie hieronder de mogelijkheden om vanuit huis mee te kunnen doen aan de collecten in de kerk.

Collectemogelijkheden vanuit huis.

Via een overboeking

Door een handmatige overboeking t.n.v. RK Gem. H. Geest en St. Urbanus – Par. Amstelland op IBAN-nummer: NL33 INGB 0000 1338 68 o.v.v. “collecte kerk”. Bij een 2e collecte maakt u hiervoor een aparte overboeking o.v.v. bijvoorbeeld “2e collecte vastenactie” of “2e collectie Caritas”.

Met behulp van een mobiele telefoon, een bank-app én een scan-app.

Scan de betreffende qr-code met de scan-app of klik op de betreffende knop. Er wordt een Rabobank betaalverzoek geactiveerd. Vul het gewenste bedrag in, kies jouw bank uit en het betaalverzoek wordt geopend in jouw bank-app om af te ronden. Bij een tweede collecte is er een andere qr-code.

1e COLLECTEklik hier
De qr-code voor de eerste collecte.
Scan deze met de scan-app.
2e COLLECTEklik hier
De qr-code voor de tweede collecte.
Scan deze met de scan-app.

Met behulp van een mobiele telefoon en de Givt-app

Open de Givt-app, vul gewenste bedrag in, selecteer het doel “St Urbanus Bovenkerk” in de keuzelijst en voltooi. Als er twee collecten zijn vóór het voltooien van de eerste collecte, een tweede collecte met de knop “+ collecte toevoegen” en bedrag ingeven. Pas dan voltooien.

Als u ook een scan-app heeft, gebruik dan onderstaande qr-code van Givt. Het doel is dan al voor u ingevuld.

De qr-code voor het betalen via Givt.
Scan deze met de scan-app.