– verslag: Ronald Ganzeboom
– foto’s: Yvette Saan

Op zondag 24 april jl. hebben 16 communicantjes van de Urbanuskerk Bovenkerk samen met communicantjes uit Ouderkerk a/d Amstel hun Eerste Heilige Communie mogen ontvangen. Dit bijzondere moment was ingebed in een prachtige viering, waarin pastoor-deken Eugène Jongerden en pastor Eugène Brussee voorgingen.

Na een intensieve voorbereiding, waarbij door corona en lockdowns af en toe nog flink wat geïmproviseerd moest worden, mochten Nina, Jenny, Joris, Dori, Robine, Rosa, Fabian, Merel, Mia, Natalija, Regina, Luiza, Vassily, Mikolaj, Kay en Antonio in de Urbanuskerk in Ouderkerk voor het eerst het sacrament ontvangen. De kinderen hebben zich sinds november hierop voorbereid.

Tijdens meerdere bijeenkomsten in de pastorie in Bovenkerk op zondagochtend zijn de communicantjes ‘wegwijs’ gemaakt en vertrouwd geraakt met het katholieke geloof. Door onder andere het Onze Vader te bidden in het Nederlands, het Pools, het Kroatisch, het Frans en het Indonesisch. Vanzelfsprekend ontbrak uitleg over de kerk, het doopsel, de Advent, de Bijbel, de Goede Week en Pasen plus nog veel meer, niet.

In de vastentijd spaarden de communicantjes voor gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden en voor de slachtoffers in Oekraïne. Hierdoor kunnen er mooie bedragen worden overgemaakt aan het Liliane Fonds en Giro 555.

Wij zijn erg dankbaar dat we dit met z’n allen hebben kunnen doen en kijken met plezier terug op een mooie viering.

De communiewerkgroep 2022,
Richard Numan
Ronald Ganzeboom