Eén keer per maand is er een familieviering die vooral geschikt is voor kinderen van de basisschool. Het Bijbelverhaal en de gebeden zijn dan in een voor kinderen begrijpelijke taal. Met Kerst en Pasen zijn er ook speciale vieringen voor de kinderen.
Sinds september 2017 zingen de kinderen van “De Boventoontjes” van de Urbanuskerk Bovenkerk en “Het Kwetternest” van de Urbanuskerk Ouderkerk samen, de ene maand in Bovenkerk en de andere maand in Ouderkerk. De repetities zijn op de zaterdagmiddag voorafgaand aan de viering van 16.00-17.00 uur in de kerk waar de viering is.
De begeleiding wordt verzorgd door dirigente Ria de Bruijn, reservedirigente Leoni Sitvast, pianist Jeffrey de Bruijn en percussionist Jens Friso van Velzen. Alle kinderen zijn welkom om mee te zingen, ook als je nog niet kan lezen of je Eerste communie hebt gedaan. De basisscholen ontvangen informatie van ons over de familievieringen en de leden van het kinderkoor krijgen ook nog persoonlijk via de e-mail informatie.

Aanmelden voor het kinderkoor kan via: ebrussee@rkamstelland.nl of boventoontjes@outlook.com.