Eén keer per maand is er een familie-/gezinsviering die vooral geschikt is voor kinderen van de basisschool en jongeren van de middelbare school. Het Bijbelverhaal en de gebeden zijn dan in een begrijpelijke taal die de jeugd aanspreekt. Met Kerst en (Palm)Pasen zijn er speciale vieringen voor de jeugd.

Jeugdkoor Urbanissimo

Sinds september 2017 zingen de koren “De Boventoontjes” van de Urbanuskerk Bovenkerk en “Het Kwetternest” van de Urbanuskerk Ouderkerk samen. De ene maand in Bovenkerk en de andere maand in Ouderkerk.
Vanaf september 2020 gaan deze koren van beide Urbanuskerken samen verder onder de naam: Jeugdkoor Urbanissimo.
De leeftijd varieert op dit moment van 4 t/m 16 jaar, waarin de jongste kinderen vooral de refreinen meezingen. Als ze iets langer meezingen, zingen ze alles mee en mogen ze af en toe ook solo zingen.
De jongeren zingen enkele zelfgekozen liedjes en helpen erbij dat het koor soms ook meerstemmig kan zingen.
Het jeugdkoor is een kleinschalige en veilige omgeving waarin de jeugd zichzelf muzikaal kan ontwikkelen. Alle kinderen en jongeren zijn welkom om mee te zingen.

Jeugdkoor Urbanissimo staat onder leiding van de dirigentes Ria de Bruijn en Leoni Sitvast. De begeleiding wordt verzorgd door de pianist Jeffrey de Bruijn en percussionist Jens Friso van Velzen.
De repetities zijn op de zaterdagmiddag voorafgaand aan de viering van 16.00-17.00 uur in de kerk waar de viering is.

Algemene informatie over de familievieringen wordt naar de basisscholen verzonden.
Alle leden van het jeugdkoor ontvangen persoonlijk een mailbericht met informatie over de komende vieringen, repetities en teksten van de liedjes.

Aanmelden voor het jeugdkoor kan via:
urbanissimo@outlook.com of
ebrussee@rkamstelland.nl