Latijns Parochiekoor Cantemus Dominum 100 jaar

Het 100-jarige koor LPK Cantemus Dominum organiseert elk jaar een 4 mei herdenkingsconcert. Tot onze grote spijt kon het concert vorig jaar niet doorgaan. Maar dit jaar brengen we het concert met de titel “DE LAATSTE BRIEF” bij u thuis. De opname is vanaf 4 mei online te beluisteren en te bekijken via de website van de Augustineskerk.

In het concert wordt met klassieke koormuziek en gedichten stilgestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Uitgevoerd worden o.a. de volgende werken: Pater Noster van A. de Klerk, Ave verum corpus van E. Elgar, Lux aeterna van E. Elgar, (bew. C. Bossano), Thou knowest Lord van H. Purcell. De muziek wordt afgewisseld met enkele gedichten waaronder “De laatste brief” van Bertus Aafjes. Kinderen van groep 8 van Basisschool St. Jozef aan de Kalfjeslaan leveren ook dit jaar weer hun bijdrage aan het concert. Hun creatieve uitingen over de Tweede Wereldoorlog krijgen een speciale plek in de beelden bij het concert.

In de afgelopen periode hebben de koorleden intensief individueel thuis gerepeteerd. En in de maand april werden in de kerk audio- en video opnames gemaakt van kleinere groepjes zangers. Renz Straatman heeft het camerawerk gedaan, onze dirigent Frank de Ruyter deed het totale audiowerk, waaronder het mixen van alle stemmen tot een groot LPK-koor. Tenslotte heeft Lisa Nieuwenhuizen de audio- en video-opnames van alle zangers, de dichter en de tekeningen gemonteerd tot een doorlopend concert.

U ziet en hoort het LPK zingen in de St. Augustinuskerk. Het concert wordt u van harte gratis aanbevolen, maar uw vrijwillige financiële bijdrage is van harte welkom. U kunt een donatie storten op: NL 37 INGB 0003 6755 57 t.n.v RK Kerkkoor Cantemus Dominum of heel simpel via de onderstaande QR-code.

Bij voorbaat onze dank, wij wensen u een goede Herdenking en Bevrijdingsdag toe en graag tot ziens op 4 mei 2022 live in de Augustinuskerk.

Jessica Tummers, voorzitter