PAASWAKE ZATERDAG 16 APRIL OM 21:00 UUR

Wij zitten nog midden in de Goede Week waarin wij stilstaan bij het lijden en sterven van Jezus.Maar we mogen al uitzien naar Zijn Verrijzenis en het Licht van Pasen. U vindt hier daarom de informatie over de gestreamde Paaswake van onze parochie Amstelland.
Deze zal op zaterdagavond 16 april om 21:00 uur worden uitgezonden vanuit de Augustinuskerk en ook via de lokale televisie te volgen zijn.

Pastoor-deken Ambro Bakker s.m.a. gaat samen met pastor Dea Broersen voor in deze feestelijke viering met als thema: ‘Hij is waarlijk opgestaan!’ De bekende liturgische zanggroep Tolle Lege o.l.v. Marlies van ’t Hoff-Hattink verzorgt de muzikale omlijsting, met Nicolette Klerks op de piano en Ingrid Verhoeven op de dwarsfluit.

U kunt alle vieringen via YouTube rechtstreeks, maar ook op een later moment volgen; gemiddeld nog tot twee weken later. Om de viering van deze zaterdagavond vanaf 21 uur op de computer, tablet of smartphone te volgen, klik daartoe op deze link:

Ook op de lokale televisie RTV Amstelveen te volgen:Live vanaf 21.00 uur, in Amstelveen op Ziggo 42, KPN 1380 (1 kanaal onder NPO1) en T-mobile 806.

Misboekje

Klik hier voor het misboekje

Collecte voor de gemeenschap

Zoals u zult begrijpen lopen de meeste kosten in onze locaties gewoon door, terwijl een belangrijk deel van onze inkomsten, namelijk de wekelijkse collecte, goeddeels stilgevallen is. Daarom vragen we aandacht voor uw vrijwillige bijdrage aan één van onze locaties ten behoeve van de collecte. Uiteraard kunt u de hoogte van het bedrag zelf bepalen, maar als suggestie geven we u mee dat 5 euro of meer zeer welkom zou zijn. Betaalmogelijkheden zijn:

Contant
Als u de dienst op locatie bijwoond
Handmatige overboeking
Door een handmatige overboeking t.n.v. RK Gem. H. Geest en St. Urbanus – Par. Amstelland op IBAN-nummer: NL33 INGB 0000 1338 68 o.v.v. “collecte kerk”.
Mobiel via bijgaande knop en jouw bank-app
Klik op onderstaande knop. Vul het gewenste bedrag in, kies jouw bank uit en het betaalverzoek wordt geopend in jouw bank-app om af te ronden.
Mobiel met de scan-app én jouw bank-app

Scan de betreffende qr-code met de scan-app. Er wordt een Rabobank betaalverzoek geactiveerd. Vul het gewenste bedrag in, kies jouw bank uit en het betaalverzoek wordt geopend in jouw bank-app om af te ronden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Bankopdracht-1e-collecte-qr.jpg
Scan deze met de scan-app.
Mobiel met de Givt-app
Open de Givt-app, vul gewenste bedrag(en) in en kies volgende>, kies  Lijst ..> en kies “St. Urbanus Bovenkerk” uit de (kerk)lijst en toets  Geven in en Klaar!  Of kies na volgende>  QR-code…> en scan deze en Klaar! Onze bestemming is aan deze QR gekoppeld.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is GIVT-QR.jpg
Scan deze met de scan-app.

VASTENACTIE 2022: HELP MARTIN OP LESBOS

Pastor Martin Schneeberger is een van de reguliere voorgangers in de Goede Herder, echter de laatste jaren zien we hem niet zo vaak meer, tot afgelopen kerst. Toen was pastor Martin Schneeberger enkele malen op de TV en niet bij een online viering, maar er waren twee programma’s van de EO gewijd aan zijn activiteiten op Lesbos waaronder het programma “Kerst onder vuur”.

Zeven jaar geleden was Lesbos uitvoerig in het nieuws vanwege de vele vluchtelingen die vanuit Turkije via de Griekse eilanden Europa binnenkwamen. De situatie is nog steeds ernstig, zoals ook Paus Franciscus op 5 december 2021 bij zijn laatste bezoek aan het vluchtelingenkamp op Lesbos opmerkte.

Pastor Martin Schneeberger die tijdens zijn vakantie regelmatig voorging in het katholieke kerkje op het eiland trok zich het lot van de vluchtelingen aan en is nu het grootste deel van het jaar op Lesbos om de bewoners van het kamp te helpen en hun leed enigszins te verlichten. Dat doet hij door te luisteren naar de vele verhalen, het geven van geestelijke bijstand individueel en met gezamenlijke vieringen.

zie ook het eerdere artikel over de Vastenactie