Op vrijdag 26 februari bezocht Roderick Vonhögen de St. Urbanuskerk Bovenkerk. Samen met zijn cameraman heeft hij de hele dag opnames gemaakt voor het KRO-programma “Roderick zoekt licht”.

Roderick pakt zijn stalen ros uit de stal voor een tocht door Bovenkerk

Roderick heeft uitgebreid gesproken met Chris Van der Helder over de St. Urbanus Chocolade, met Clem Venne over fundraising door de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus en met Ad Verkleij over de herbouw binnen de R.K. parochie Amstelland. Daarna heeft Willem Polle de uitvoerder ter plaatse van aannemer Nico de Bont Roderick rondgeleid over de bouwplaats van de kerk.

Roderick was zwaar onder de indruk van de betrokkenheid en het enthousiasme waarmee aan de herbouw wordt gewerkt. De uitzending van KRO/NCRV is voorlopig gepland voor zaterdagmiddag om 16.25 uur op NPO2 in april. Nader bericht over het tijdstip volgt.

Toelichting over het programma “Roderick zoekt licht”

Presentator Roderick Vonhögen pakt de fiets en slaat een nieuwe weg in! Als een hedendaagse kapelaan Odekerke fietst hij langs de mooiste plekjes van Nederland. Op zoek naar licht en hoopgevende initiatieven, in een wereld die de afgelopen maanden door corona ingrijpend is veranderd.

Zijn programma “Roderick Zoekt Licht” heeft in de afgelopen seizoenen aandacht besteed aan tientallen inspirerende initiatieven, die kleur geven aan onze samenleving. Op zoek naar optimistische mensen kwam Roderick ondermeer terecht in Rome, Australië, Duitsland en eigen land. Nu de coronacrisis ons meer heeft terug laten vallen op het leven in eigen omgeving, pakt Roderick zijn stalen ros uit de stal voor een tocht door heel Nederland. En zo komt Roderick aan in Bovenkerk.

Speelde het leven van kapelaan Odekerke zich af in één Zuid-Limburgse gemeente, de route van Roderick voert door de zeven bisdommen en komt langs historische plekken van geloof, inspiratie en cultuur. Daarbij bezoekt hij allerlei initiatieven in de wereld van vandaag. Hij komt talloze zoekers tegen, die verrassende wegen gaan om de samenleving weer op te bouwen. In die ontmoetingen ontdekt Roderick hun inspiratiebronnen, de plekken waar hoop te vinden is om nieuwe energie op te doen. De fietstocht verbindt zo verleden en heden, de oude generatie en de nieuwe generatie zinzoekers.