Het herstel van de Urbanuskerk vordert gestaag en na afronding van de eerste fase, van ‘het buitenwerk’ van de kerk, is nu de fase van ‘het binnenwerk’ volop aan de gang. Maar in dit geval is er ook sprake van een beetje ‘buitenwerk’ voor ‘het binnenwerk’ afgerond kan worden:

een schoonmaakploeg heeft kort geleden al het lijstwerk van de kruiswegstaties onder handen genomen en ontdaan van alle sporen die de brand erop had nagelaten. De kruiswegstaties zelf worden grondig en vakkundig gerestaureerd, maar het een kan niet zonder het ander. De kaders zijn er! Met dank aan de schoonmaakploeg.

(foto’s: Yvonne Brom)

NB: de vorderingen van de herbouw en de herinrichting van de kerk zijn te volgen via de diverse reportages op de website van de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus.