(foto: artist impression van het interieur na de renovatie – bron: VB Erfgoed & Architectuur)

Onderstaande informatie is onder voorbehoud van verdere wijzigingen en aanpassingen.

Feestdagen eind december 2022

Vanaf 24 december t/m 2 januari 2023 is de St. Urbanuskerk in Bovenkerk open voor vieringen. Of wij daarna teruggaan naar het Noorddamcentrum of in de St. Urbanuskerk kunnen blijven, wordt eind november bekendgemaakt.

Inwijding St. Urbanuskerk Bovenkerk door de bisschop

Bisschop mgr. Hendriks wijdt op 16 April officieel de St. Urbanuskerk in. Vanaf dan gaat Bovenkerk als centrale kerk functioneren van locaties binnen de parochie van Rooms Katholiek Amstelland. In de centrale kerk wordt iedere zondag een eucharistieviering gehouden. De geloofsgemeenschappen blijven voorlopig nog allemaal bestaan. Vanaf april zullen er op de andere locaties van de geloofsgemeenschappen 2 keer in de maand een zondagse viering zijn.

Tekort priesters

Er is een groot te kort aan voorgangers en er is besloten dat bij ziekte van één van de voorgangers er op die betreffende locatie geen viering zal plaatsvinden. Dat betekent dat bij ziekte vlak van tevoren een koor kan worden afgezegd.

Uitbreiding verhuur pastorie Bovenkerk

De bovenste 2 etages zijn verhuurd. Volgend jaar wordt de verhuur uitgebreid met de beletage. Alleen het souterrain zal door de parochie blijvend worden gebruikt. Werkgroepen die nu van de beletage gebruikmaken, wordt verzocht hun archieven en inventaris tijdig op te ruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *