In het voormalig pand van Life & Garden wordt actie gevoerd voor het goede doel. Daar wordt geld ingezameld voor het Hospice Amsteloever en voor de restauratie van de St. Urbanuskerk in Bovenkerk. Dat sluit goed aan bij de intenties van kunstenares Elly Bakker. Ze wil graag anderen inspireren voor haar hobby Happy Stones schilderen en dat doet zij op de komende zaterdagen geheel belangeloos voor het goede doel. Vanwege de kerstperiode hebben we de workshops daarom Happy X-mas Stones schilderen genoemd.

Kunstenares Elly Bakker

Een Happy Stone wordt gemaakt door op één kant van een gladde kiezelsteen een afbeelding te schilderen. Ook kan een positieve uitspraak op het steentje worden geschreven. Voor het beschilderen van steentjes worden acrylstiften of acrylverf met kwasten gebruikt. Soms wordt er eerst een basiskleur van acrylverf aangebracht. Om de gemaakte afbeelding te beschermen, wordt het beschilderde steentje van vernis voorzien.

Workshop Happy X-mas Stones schilderen
zaterdag 4, 11 en 18 december 2021 van 14-16 uur
In kassen van voormalige Life & Garden, Handweg 121, Amstelveen

door Elly Bakker

De hobby met de Happy Stones is eigenlijk pas sinds de coronaperiode opgepakt en dus van jonge datum. Haar man Jan stuurde een linkje door en zo is het gekomen. Elly gebruik vaak stiften met gekleurde acrylverf en een fijne punt, waarmee heel gedetailleerd kan worden gewerkt. In de huiskamer heeft Elly dan ook een speciale hoek aan de eetkamertafel waar alle materialen uitgestald staan. Daar staat ook een goede sterke lamp om het kunstwerk goed aan te lichten. Het creatieve proces werkt voor Elly heel ontspannend, zo kan ze heel makkelijk even een uurtje aan een kunstwerk besteden en haar omgeving is blij met het resultaat.

Laat je tijdens de workshops inspireren en loop gewoon even binnen. Elly vertelt graag meer over haar ontspannende hobby. Stenen en materialen zijn al aanwezig en je kunt het zelf proberen. De workshops zijn geheel gratis. Voor het gebruik van materialen wordt een kleine bijdrage gevraagd.