De vierde zondag van de Vasten, dit jaar op 27 maart, is het Halfvasten, ook wel zondag Laetare genoemd. Het woord is ontleend aan het eerste woord van de Gregoriaanse introïtus voor de mis van deze dag: Laetare Jerusalem, een bemoediging van de profeet Jesaja. Het woord betekent Verheug U, want over drie weken vieren we Pasen. Laten we vurig hopen en bidden dat het Licht van Pasen de wereld anders aantreft dan de chaos en ellende van deze laatste weken.

De online gestreamde Eucharistieviering van 27 maart komt vanuit de Augustinuskerk, met als voorgangers pastoor-deken Ambro Bakker s.m.a. en pastor Dea Broersen. De zang wordt verzorgd door het Latijns Parochiekoor Cantemus Dominum o.l.v. Frank de Ruyter met Chris Bossano op het orgel. Het thema van de viering luidt: “barmhartigheid boven recht”.

Ook live te zien op de lokale televisie van RTVA!
In Amstelveen op Ziggo 42, KPN 1380 (1 kanaal onder NPO1) en T-mobile 806.

De viering is voor iedereen met een PC of tablet te volgen via onderstaande link.

Misboekje

Klik hier voor het misboekje

Collecte voor de gemeenschap

Zoals u zult begrijpen lopen de meeste kosten in onze locaties gewoon door, terwijl een belangrijk deel van onze inkomsten, namelijk de wekelijkse collecte, goeddeels stilgevallen is. Daarom vragen we aandacht voor uw vrijwillige bijdrage aan één van onze locaties ten behoeve van de collecte. Uiteraard kunt u de hoogte van het bedrag zelf bepalen, maar als suggestie geven we u mee dat 5 euro of meer zeer welkom zou zijn. Betaalmogelijkheden zijn:

Contant
Als u de dienst op locatie bijwoond
Handmatige overboeking
Door een handmatige overboeking t.n.v. RK Gem. H. Geest en St. Urbanus – Par. Amstelland op IBAN-nummer: NL33 INGB 0000 1338 68 o.v.v. “collecte kerk”.
Mobiel via bijgaande knop en jouw bank-app
Klik op onderstaande knop. Vul het gewenste bedrag in, kies jouw bank uit en het betaalverzoek wordt geopend in jouw bank-app om af te ronden.
Mobiel met de scan-app én jouw bank-app

Scan de betreffende qr-code met de scan-app. Er wordt een Rabobank betaalverzoek geactiveerd. Vul het gewenste bedrag in, kies jouw bank uit en het betaalverzoek wordt geopend in jouw bank-app om af te ronden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Bankopdracht-1e-collecte-qr.jpg
Scan deze met de scan-app.
Mobiel met de Givt-app
Open de Givt-app, vul gewenste bedrag(en) in en kies volgende>, kies  Lijst ..> en kies “St. Urbanus Bovenkerk” uit de (kerk)lijst en toets  Geven in en Klaar!  Of kies na volgende>  QR-code…> en scan deze en Klaar! Onze bestemming is aan deze QR gekoppeld.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is GIVT-QR.jpg
Scan deze met de scan-app.