Hoe was het om afgelopen week weer overal naartoe te kunnen zonder mondkapje? Het voelde vast even gek, maar het went eigenlijk ook weer snel. Aan de andere kant zie je toch ook nog mensen die voorzichtig willen zijn en ook dat is natuurlijk alleen maar begrijpelijk.

In ons tijdelijk onderkomen gedurende het herstel van de Urbanuskerk, in De Bovenzaal – wijkcentrum Westend, is de ruimte maar beperkt en we passen de situatie daar zoveel mogelijk aan aan. Deze eerste zondag van de Veertigdagentijd, 6 maart, komt de gestreamde Eucharistieviering uit de Bovenzaal, waar we gezien de beperkte ruimte toch nog werken met aanmelding vooraf en een maximum aan kerkgangers.

De viering heeft als thema ‘Stevig in je schoenen staan’, met als voorgangers pastoor-deken Eugène Jongerden en pastor Dea Broersen. Het koor Voces Volantes o.l.v. Chris Bossano op de piano verzorgt de vocale en muzikale begeleiding.

U kunt alle vieringen via YouTube rechtstreeks, maar ook op een later moment volgen; gemiddeld nog tot twee weken later. Om de viering van deze zondag vanaf 10.30 uur op de computer, tablet of smartphone te volgen, klik daartoe op deze link:

Misboekje

Klik hier voor het misboekje

Collecte voor de gemeenschap

Zoals u zult begrijpen lopen de meeste kosten in onze locaties gewoon door, terwijl een belangrijk deel van onze inkomsten, namelijk de wekelijkse collecte, goeddeels stilgevallen is. Daarom vragen we aandacht voor uw vrijwillige bijdrage aan één van onze locaties ten behoeve van de collecte. Uiteraard kunt u de hoogte van het bedrag zelf bepalen, maar als suggestie geven we u mee dat 5 euro of meer zeer welkom zou zijn. Betaalmogelijkheden zijn:

Contant
Als u de dienst op locatie bijwoond
Handmatige overboeking
Door een handmatige overboeking t.n.v. RK Gem. H. Geest en St. Urbanus – Par. Amstelland op IBAN-nummer: NL33 INGB 0000 1338 68 o.v.v. “collecte kerk”.
Mobiel via bijgaande knop en jouw bank-app
Klik op onderstaande knop. Vul het gewenste bedrag in, kies jouw bank uit en het betaalverzoek wordt geopend in jouw bank-app om af te ronden.
Mobiel met de scan-app én jouw bank-app

Scan de betreffende qr-code met de scan-app. Er wordt een Rabobank betaalverzoek geactiveerd. Vul het gewenste bedrag in, kies jouw bank uit en het betaalverzoek wordt geopend in jouw bank-app om af te ronden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Bankopdracht-1e-collecte-qr.jpg
Scan deze met de scan-app.
Mobiel met de Givt-app
Open de Givt-app, vul gewenste bedrag(en) in en kies volgende>, kies  Lijst ..> en kies “St. Urbanus Bovenkerk” uit de (kerk)lijst en toets  Geven in en Klaar!  Of kies na volgende>  QR-code…> en scan deze en Klaar! Onze bestemming is aan deze QR gekoppeld.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is GIVT-QR.jpg
Scan deze met de scan-app.


COLLECTE VOOR OEKRAÏNE OP ZONDAG 6 MAART

De rooms-katholieke bisschoppen in Nederland vragen de parochies om zondag 6 maart te collecteren voor hulp aan Oekraïne. De bisschoppen brengen hiervoor in deze Veertigdagentijd allereerst de Bisschoppelijke Vastenactie onder de aandacht. Mgr. Van den Hout, referent voor missie en ontwikkelingssamenwerking binnen de bisschoppenconferentie, schrijft in de aankondiging: ´Laten we ons gebed voor Oekraïne aanvullen met een gift.`

Via het Europese katho­lie­ke caritasnet­werk helpt de Bis­schop­pe­lijke Vas­ten­ac­tie met de opvang van de enorme stroom vluch­te­lingen. In Oekraïne én in de lan­den eromheen. Er is op diverse plaatsen opvang ingericht waar de vluch­te­lingen terecht kunnen. De caritas­orga­ni­sa­ties zorgen voor basis­voor­zie­ningen als schoon water, voedsel, kle­ding en onderdak. Bijdragen kunnen wor­den overgemaakt via de web­si­te van de Vas­ten­ac­tie of rechtsreeks op het IBAN-num­mer:

Ook Stich­ting Kerk in Nood is in Oekraïne actief. De pries­ters en reli­gi­euzen daar, vaak al jarenlang project­part­ners van Kerk in Nood, staan de mensen in het land in hun grote nood bij, maar kunnen dat alleen met fi­nan­ciële hulp:

Meer informatie over dit collectedoel vindt hier

VASTENACTIE 2022: HELP MARTIN OP LESBOS – VANAF 13 MAART A.S.

Per 13 maart a.s. wordt de Vastenactie voortgezet t.b.v. het oorspronkelijke doel: de MOWA-Vastenactie van onze parochie wordt dit jaar gehouden ter ondersteuning van pastor Martin Schneeberger – een van de regelmatige voorgangers van De Goede Herderkerk – bij zijn werk in het vluchtelingenkamp op Lesbos.
In het eerdere artikel vindt u uitgebreide informatie over het werk van pastor Schneeberger. Ook vindt u daar de benodigde bankgegevens en een link naar de webpagina waarop filmpjes getoond worden over het werk van de pastor.
Van harte aanbevolen en dank voor uw bijdrage.