Op de drempel van ´het oude´ dat we los mogen laten en achter ons laten, en ´het nieuw´ dat we mogen verwelkomen met al wat het ons brengen moge, wensen we u een voorspoedig, gezegend en vooral gezond 2022 toe.

Het nieuwe jaar biedt ons bij voorbaat ongetwijfeld al de nodige uitdagingen. En op welk vlak dit dan ook is: het vraagt om geduld in de vervulling van de tijd die voor ons ligt, en in goed vertrouwen weer op weg te gaan; ook al is die weg nog niet (goed) te zien. We bouwen verder aan ´onze´kerk, letterlijk, overdrachtelijk. En dat vraagt soms om moed en optimisme, om zo door je wimpers al een beetje vooruit te kijken naar die toekomst, waarvan de contouren langzaam duidelijker worden. Laten we elkaar daarin vooral blijven bemoedigen, om zo, samen met elkaar en met God die toekomst tegemoet te gaan!

De uitdaging voor ons als kerkgemeenschap in een heel praktische context, is vooralsnog onze ´huisvesting´: na dit weekend wordt vanaf maandag 3 januari het restauratiewerk in de Urbanuskerk hervat en het Noorddamcentrum is eveneens lange tijd buiten gebruik. Op zaterdag 8 januari is er ´s middags een viering gereserveerd in de agenda van de Titus Brandsmakerk, specifiek voor de geloofsgemeenschap H.Geest/St. Urbanus – zie eerder bericht. Dat bij wijze van proef, omdat dit zowel organisators als voor de bezoekers om de nodige capaciteit en planning vraagt… We houden u op de hoogte! En ook dit….is maar tijdelijk…

De redactie

Graag delen we met u onderstaande 10 tips om u te helpen dit nieuwe jaar gesterkt en vol vertrouwen in te gaan:

`In de eerste dagen van 2022 geen mooi verhaal maar tien tips op weg naar hoop en zegen in 2022. Zo trekken we lessen uit de afgelopen twee jaar van pandemie en geven we meer betekenis aan ons leven met beperkingen.

1. Maak het stil in jezelf. De stilte van de lockdown mag dan confronterend zijn, de stilte is ook verkwikkend. Geen lawaai, geen files, nauwelijks vliegtuigen. Alles valt stil. Probeer die stilte opnieuw te verweven in je leven. Maak het elke dag stil in je hart. Dan kun je beter jezelf, de ander en God horen.

2. Breng structuur aan in je dag. Maak een dagprogramma, juist als je wat ouder bent en in je eentje woont. Organiseer vaste momenten in je bestaan. Dan krijgt iedere dag meteen meer betekenis.

3. Sluit vrede met jezelf en je naaste. Maak goed wat je kunt helen in je relatie tot je naaste. Morgen kan alles voorbij zijn, zo heeft de crisis geleerd. Word vrij in je hart, verzoen je met degene die het je moeilijk maakt. Daar wordt de ander gelukkiger van en jijzelf rijker.

4. Schrijf elke dag op wat er in je leven gebeurt. Dan zie je beter waar je dankbaar voor kunt zijn. Een dankbaar mens herkent eerder het geluk.

5. Kijk naar Maria en zie hoe zij haar lot aanvaardde in nederigheid, mildheid en trouw. Ze leefde voor de ander. Zoiets geeft glans aan je leven.

Schrijf op wat er in je leven gebeurt. Dan zie je beter waar je dankbaar voor kunt zijn.

6. Stuur iedere week een kaart naar iemand die het nodig heeft. Vier de ontmoeting als je niet je huis uit kunt, ook door je naaste te bellen. Dan sticht je gemeenschap en word je gelukkig.

7. Laat je helen door de schepping. Ga wandelen. En ervaar dat alles in je leven lichter wordt door de natuur. Als je niet naar buiten kunt, verzorg dan iedere dag je lievelingsplant.

8. Zing iedere dag een lied dat je dierbaar is. Zo ben je verbonden met anderen die ook zingen.

 9. Blijf bidden. Dan geef je jezelf uit handen en ben je meer dan ooit verbonden met de ander en met God.

10. Als je zo probeert te leven, ben je nooit meer eenzaam, maar samen met je naaste en met God. Dan wordt het een jaar vol hoop en zegen.`

Bron: Leo Fijen, KRO Magazine